Je winkelmandje is leeg.

0
 

Kies een winkel

Winkelinformatie Winkelinformatie

Filter op Merken

Verlanglijstjes

Verlanglijst

Geef je code in en vind de verlanglijst die je nodig hebt!

Verlanglijst aanmaken
 

Speelgoed voor peuters (1-2.5j)

Geen baby meer!

DE WERELD RECHTOP! (VAN 1 TOT 2 JAAR)

Als een kind kan lopen bekijkt het het leven vanuit een heel andere hoek.  De peuter is behendiger geworden, experimenteert graag en luistert reeds naar eenvoudige verhalen.

Centraal daarbij staan onder meer: bewegen en zich voortbewegen, knoeien en creatief bezig zijn, vullen en weer leegmaken, slaan, trekken en duwen, stapelen en op rijtjes zetten, plaatjes kijken en benoemen, nadoen en knuffelen.

Wat raadt Krokodil aan?

Een DUWWAGEN speciaal gebouwd om het kind te helpen bij zijn eerste stappen.  Deze duwwagen wordt lichtjes afgeremd en kan later gebruikt worden als poppenwagen.

Met een VORMENSTOOF kunnen peuters uren spelen: open- en dichtdoen, vullen en leegmaken, sorteren en stapelen.

De wereld nog verder ontdekken met een LOOPFIETS: nog sneller bewegen: een handige vaardigheid.

Een zalig gevoel zo heen en weer schommelen op een HOBBELPAARD. Sommige paarden hebben een veiligheidsring voor de allerkleinsten.  Die kan later verwijderd worden zodat oudere peuters makkelijk zelf het ros kunnen bestijgen!

Samen in een PRENTENBOEK kijken is een gezellig moment.  Herkenbare situaties zoals naar bed gaan, aan tafel of spelen zijn dankbare onderwerpen om rond te vertellen.

Een grappig TREKDIER of en leuke DUWSTOK (loper) geven extra plezier als je pas kan lopen.

 

Meer suggesties voor peuters van 1-2 jaar een hamerbank, waskrijtblokjes, badspeelgoed, een blokkenkar, een parelstructuur, een trommel, auto's, een eerste babypopje, een thee- of eetservies in plastic, een knuffel, speelgoed voor de zandbak, een telefoon, een houten xylofoon, een inlegpuzzel met grote knoppen, en nog veel meer: bij Krokodil!

 

 

Klik hier om het artikelbestand van Krokodil te doorlopen:

Speelgoed voor baby's en peuters.

Gezelschapsspellen, Miniwereld, imitatie, Knutselen bouwen en experimenteren, circus en buitenspel, puzzels en breinbrekers, lifestyle en decoratie, boeken

 

Het ontdekken en exploreren van eigen mogelijkheden

IK KAN AL! (VAN 2 TOT 3 JAAR)

Een kind van 2 wordt steeds zelfstandiger, maar wil ondanks zijn drang om de wereld te ontdekken toch ook vertrouwde voorwerpen en activiteiten om zich heen.

Centraal daarbij staan: bewegen, vullen, puzzelen, creatief knoeien, bouwen en construeren, imiteren, sorteren, ...

Wat raadt Krokodil aan?

Een PUZZEL: een wat moeilijkere houten inlegpuzzel zoals bijvoorbeeld 'Variëllo' van Selecta, een klassieke inlegpuzzel (vanaf 6 stuks), een klein houten blokpuzzeltje.  Een aanrader zijn zeker ook de vloerpuzzels van Galt.

Ook een BOLDERWAGENTJE of BLOKKENKAR nodigen uit tot in- en uitladen, verplaatsen en experimenteren.

Spelen met WATER is een festijn voor elke kleuter.  Met de waterbanen van Aquaplay bijvoorbeeld is succes gegarandeerd.

Creatief bezig zijn met GROTE RIJGPARELS, VINGERVERF of SPEELDEEG kan al best vanaf 2 jaar.

Speelgoed om de werkelijkheid na te bootsen: DIEREN van hout of vinyl met of zonder BOERDERIJ, KOOKGEREI op kindermaat, een POPPENWAGEN, een BADPOP of een SERVIES in kunststof, een AUTO, een TRACTOR, een BUS of VRACHTWAGEN, een houten TREINSET van Brio (sommige treinen rijden en stoppen ook vanzelf).

Mooie houten LOTTO'S of EERSTE SPELLEN van Haba.

Een eenvoudig VERHAAL kan al boeien, maar als het hoofdpersonage van het boek zich achter luikjes verstopt, is het helemaal spannend.

 

Nog meer suggesties voor peuters van 2-3 jaar: houten blokken (Haba heeft een reeks prachtige kwaliteitsblokken), water- en zandspeelgoed, een auto-kaskade, cd's met liedjes, een tent, een grote trein, een garage, een eerste kleine speelpop (Corolle en Sigikid), iets om de kamer op te vrolijken (bijv een trekpop, een kapstok, een sofa, ...) en nog veel meer: bij Krokodil!

 

 

Klik hier om het artikelbestand van Krokodil te doorlopen:

Speelgoed voor baby's en peuters.

Gezelschapsspellen, Miniwereld, imitatie, Knutselen bouwen en experimenteren, circus en buitenspel, puzzels en breinbrekers, lifestyle en decoratie, boeken