Je winkelmandje is leeg.

0
 

Kies een winkel

Winkelinformatie Winkelinformatie

Filter op Merken

Verlanglijstjes

Verlanglijst

Geef je code in en vind de verlanglijst die je nodig hebt!

Verlanglijst aanmaken
 

Speelgoed voor kleuters (3-6j)

Hee, ik ben niet alleen!

IK IN DE WERELD (VAN 3 TOT 4 JAAR)

Een kleuter van 3 leert samen spelen en delen.  Hij wil alles weten en kan al iets langer met iets bezig zijn.  Hij wordt handiger en probeert allerlei dingen uit.

Centraal daarbij staan: samen spelen, bewegen, knutselen, bouwen, dingen bekijken en vertellen.

Wat raadt Krokodil aan?

Met een HOUTEN TREIN, een SPOOR- OF AUTOBAAN (Brio), BLOKKEN, AUTO'S en FIGUREN bouwt een kind zijn eigen wereld na en op.

Samen spelen kan al best met een EERSTE GEZELSCHAPSSPEL.  In het spel 'De Boomgaard' of 'Boomgaardje' van Haba is winnen en verliezen nog niet belangrijk.  Alle kinderen spelen tegen de raaf.  Een aanrader om te starten. Ook een plaatjeslotto, een domino of een memory zijn klassieke eerste spellen.

Het imiteren van de volwassen wereld kan met POPPEN, POPPENWAGEN en POPPENBED, een KINDERBEZEM, VUILNISBLIK, KOOKFORNUIS MET POTTEN, een WINKELTJE met toebehoren (Haba of Selecta).

Eenvoudig KNUTSELMATERIAAL: dikke korte driehoekige kleurpotloden (Lyra-Ferby), vingerverf, schaar, ...).

PRENTENBOEKEN met eenvoudige alledaagse, herkenbare situaties of met kleine niet te moeilijke fantasie-elementen.

Natuurgetrouwe DIEREN van Schleich.

 

Nog meer suggesties voor kleuters van 3-4 jaar: een waterbaan, zand- en waterspeelgoed, een poppenkast, een magneetbord met magneten, een garage, een driewieler, kruiwagen, speeldeeg, constructiemateriaal (Baufix), insteekmozaïek, puzzels, rijgparels en nog veel meer: bij Krokodil.

 

 Klik hier om het artikelbestand van Krokodil te doorlopen:

 Gezelschapsspellen, Miniwereld, imitatie, Knutselen bouwen en experimenteren, circus en buitenspel, puzzels en breinbrekers, lifestyle en decoratie, boeken

 

De wereld is fantastisch!

FANTASIE EN CREATIVITEIT (VAN 4 TOT 6 JAAR)

Fantasie en creativiteit bereiken een eerste hoogtepunt bij 4-5-jarige kleuters.

Centraal daarbij staan: imiteren (nabootsen en doen alsof), tekenen, schilderen, verkleden, samenspelen, vertellen, experimenteren, zich verdiepen in details, ervaren, beleven, zelfstandig spelen, ontdekken en ontmoeten.

Wat raadt Krokodil aan?

GEZELSCHAPSPELLEN met een al iets moeilijker spelverloop bijvoorbeeld 'Hand in hand' van Selecta of 'Dier op dier' van Haba.

Een POPPENKAST met handpoppen en -dieren.

Een BURCHT met levensechte ridders, prinsessen en draken. 

Een GARAGE met een AUTOBAAN, auto's en verkeersborden.

Een eenvoudig maar STEVIG POPPENHUIS met meubels, poppetjes en toebehoren.

Verschillende soorten KNUTSELMATERIALEN: boetseerklei, kleurpotloden, stiften, verf, stempels en diverse eenvoudige knutselpakketten.

CONSTRUCTIEMATERIAAL, bijvoorbeeld BAUFIX of KAPLAPLANKJES.

PUZZELS (Galt en Djeco).  Op puzzels staat zelden een leeftijdsaanduiding.  De leeftijd voor puzzelen is ook erg moeilijk te bepalen.  Het is meer een westie van concentratie en interesse dan van kunnen.  Vraag daarom raad aan onze medewerkers.

Een KNIKKERBAAN (Haba): eenvoudige en actie-uitnodigende constructies (met bijvoorbeeld een xylofoon).

PRENTENBOEKEN.  Welke kleuter van vier kan weerstaan aan een wereld vol fantasie.  Een ruim aanbod aan prentenboeken komt bij Krokodil tegemoet aan de honger naar verhalen.

VERKLEEDSPULLEN om helemaal in weg te dromen.

 

Meer suggesties voor kleuters van 4-6 jaar: poppenbenodigdheden (bedje, wieg, poppenstoel, strijkplank, ...),  een serviesje, step, periscoop, vergrootdoosje, magneetbord met cijfers en letters, vloerpuzzels, schminkdozen, verkleedgerief, krijtbord, water- en zandspeelgoed en nog veel meer: bij Krokodil!

 

 Klik hier om het artikelbestand van Krokodil te doorlopen:

 Gezelschapsspellen, Miniwereld, imitatie, Knutselen bouwen en experimenteren, circus en buitenspel, puzzels en breinbrekers, lifestyle en decoratie, boeken